News 2020-12-30T13:10:45+00:00

News

u toku s vremenom …

 

GASTROdat Partner & pokretač SkillsAustria 2018

Državno juniorsko prvenstvo za hotelske recepcionere i ugostiteljske asistente održava se ove godine u Almüsteru (1. dio) i Salzburgu (2. dio).

Područja u kojima mladi specijalisti (budući recepcioneri i hotelski menadžeri) pokazuju svoja znanja kreću se od odgovaranja na upite o slobodnim sobama, rezervacija, Check-in-a, informiranja gosta o hotelu, pa sve do reagiranja na negativne kritike gostiju, pružanja turističkih informacija u front-office, Check-out-a te back-office poslova (odgovaranje na loše kritike gostiju u pismenoj formi, kalkulacije, odgovoranje na različite upite, sastavljanje npr. City Tour i sl.)

Vrlo važna točka je savladanje rada u hotelskom programu GASTROdat.

50% natjecanja provodi se na njemačkom jeziku, a ostalih 50% na engleskom jeziku. Najboljih troje natjecatelja osiguravaju svoje mjesto u finalu koje se održava u gradu Salzburgu od 22. do 25. studenog u prostorijama Messezentrum Salzburg.

Pobjednik ovog državnog natjecanja putuje u kolovozu 2019. na WorldSkills u ruski Kazanj kako bi svojim nastupom osigurao „vizu“ za EuroSkills 2020. u Grazu.

Suci ovog natjecanja stručnjaci su iz Austrije, Švedske i Norveške.

EU Zakon o zaštiti osobnih podataka

Najvažnije promjene zakona, u primjeni od 25.05.2018!

Princip ostaje isti: obrada podataka je zabranjena! Obrada je dopuštena samo ako postoji jedno od zakonskih izuzeća.
Sadašnji „poslodavac“ naziva se „odgovornim“ u novom zakonu o zaštiti osobnih podataka. Ovime se podrazumijeva „fizička ili pravna osoba, javni organ, agencija ili drugi subjekt koji sam ili zajedno s drugima odlučuje o svrsi i načinu obrade osobnih podataka“.
Drugim riječima, osoba odgovorna – a time i kažnjiva prema Zakonu o zaštiti podataka – koja unosi, pohranjuje, mijenja, briše i na drugi način odlučuje što se događa s njima. To znači da „Vi kao hotelijer“ morate obratiti pozornost na poštivanje propisa o zaštiti podataka.

Za više informacija vezano uz promjene zakona od svibnja 2018. molimo obratite se na office@adriagastrodat.com 

Dobro došli u svijet super digitalizacije!

Upoznajte osnovno – da biste postupali ispravno!

Promjena načina komunikacije s uobičajenog na potpuno digitalni je prilika za Vaš posao!

U prošlosti su najviše pozornosti na tržištu plijenili oni najveći ili oni najjeftiniji. Danas sve više tržišnih šansi uzimaju oni koji brže i uspješnije komuniciraju sa svojim (potencijalnim) gostima.

Brže i uspješnije znači digitalno.

GASTROdat se s pravom može nazivati digitalnim ekspertom za uspješne hotelijere s područja Austrije, Njemačke, Švicarske  ali i šire. Kao Web-pionir GASTROdat je uplovio u sustav Online-rezervacija prije više od 23 godine. Na tom području i danas, 23 godine kasnije, ostvaruje zavidne poslovne rezultate.

Nama, kao i Vama, digitalno nikad nije bila samo riječ, već pretpostavka uspješnosti. Danas uvjereni i zajedno s Vama poduzimamo idući korak – korak koji vodi do super digitalizacije.

Ne propustite vlak budućnosti – ZAJEDNO korak ispred konkurencije!